Využi skvelý vernostný program
Vyhľadávanie

Ako ušiť - Okrúhla kabelka

Čo budeme potrebovať?

- 1 meter umelej kože
- komponenty na pútko
- zips
- krajčírske pomôcky + šijací stroj

Ako ušiť - Okrúhla kabelka

Ako postupovať?

1. Na vytvorení tejto kabelky je skvelé, že nepotrebujete žiaden strih. Na bočné strany nám výborne poslúži plytký tanier, ktorý obkreslíme štyrikrát.
2. Ďalej okrem týchto štyroch kruhov budeme potrebovať: jeden pás o tri centimetre dlhší než je obvod kruhu. Tento pás rozstrihneme podľa toho, aký dlhý máme zips. Nesmieme zabudnúť na dva obdĺžniky široké 2,5cm, ktoré nám budú slúžiť ako všité pútka a pás rovnako široký, ktorý využijeme pri výrobe pútka.
3. Kratšiu polovicu obvodu kruhu si prestrihneme na polovicu a všijeme do nej zips.
4. Z koženky si vyrobíme zložením pútka, ktoré pripevníme o dlhšiu polovicu obvodu kruhu. Ešte pred prišitím si do nich vložíme kovové krúžky. 

Ako ušiť - Okrúhla kabelka

5. Keď máme pútka pripevnené, tak na obe strany prišijeme druhú polovicu obvodu kruhu.
6. Keďže koženka nie je až taká pevná aby držala svoj tvar, budeme si musieť pomôcť nejakou výstužou. V mojom prípade som zvolila tvrdý papier, ktorý stačí vystrihnúť v rovnakom rozmere ako koženka, jemne ho prilepiť lepidlom a po obvode prešiť.
7. Bočné strany aj so zipsom pripevníme najprv k jednému kruhu a neskôr k tomu druhému a po celom obvode zošijeme dokopy. Tašku je potrebné opatrne obrátiť naruby.
8. Z dlhého pásu koženky, ktorý som spomínala na začiatku, spravíme preložením na polovičku pútko, ktoré koncom pripevníme na retiazku s háčikmi.
Takéto pútko už stačí iba pripevniť na kabelku a môže sa vyraziť. 

Ako ušiť - Okrúhla kabelka

*TIP: Pokiaľ vás jednofarebný vzhľad nudí, je veľmi jednoduché ho zmeniť. Postačí na to pár lakov na nechty, ktoré stačí na povrch kabelky nafŕkať. 

 

Ako ušiť - Okrúhla kabelka


Lenka Pievarová

E-mail Facebook Instagram