Využi skvelý vernostný program
Vyhľadávanie

Ako ušiť - Rúško

1. V prvom type ochranného rúška si vystrihneme dva štvorce o veľkosti 20x20cm. Najlepšie je na výrobu použiť bavlnenú látku.
2. Skoro po celom obvode obe látky zošijeme dokopy. Nezašitý necháme iba kúsok cez ktorý látku otočíme.
3. Na to aby sa rúško prispôsobilo tvári je potrebné na ňom spraviť záhyby. Na tento rozmer sa dajú spraviť tak 3-4záhyby na každej strane. Zašpendlíme a zošijeme.
4. Štvrtým a zároveň posledným krokom je odstrihnúť si dve tenké gumičky (pozor na to aby boli skutočne tenké, inak vám budú tlačiť na uši) a tie následne našiť na rohy rúška.

Ako ušiť - Rúško

1. Druhý typ rúška je podľa mňa príjemnejší na nosenie, lebo sa počas neho menej odtláča od líc.
Na jeho výrobu si môžete rovnako ako pri prvom zvoliť aj látku s potlačou ale dbajte na kvalitu materiálu. Ja som na podšívku, ktorá je bližšie k tvári využila bavlnenú látku, no na vrchnú som použila čierny satén.  Z oboch látok si vystrihneme tvar podobný rukávu.
2. Obe látky prehneme na polovicu a na preloženú časť si nakreslíme oblúčik (stačí obkresliť aj CD-čko). Následne po vyznačenej čiare látku zošijeme a prebytočne okraje odstrihneme.
3. Obe časti látky k sebe priložíme lícnymi stranami a po hornom a spodnom okraji zošijeme k sebe.
4. Rúško obrátime na správnu stranu, bočné okraje zahneme dovnútra a zašijeme. Posledným krokom je odstrihnúť si gumičky a našiť ich na bočné okraje rúška.

Ako ušiť - Rúško

Ako ušiť - Rúško

Lenka Pievarová

 

E-mail Facebook Instagram