Využi skvelý vernostný program
Vyhľadávanie

Ako ušiť - Safari šaty s odhalenými ramenami

Čo budeme potrebovať?

-  1,5 metra bavlnenej látky ľubovoľnej farby
-  gumu, gombíky
- šijací stroj+ šijacie pomôcky

Ako budeme postupovať?

1, Ako prvé si z látky vystrihneme telo šiat, ktoré nám bude tvoriť obdĺžnik s rozmerom 75x145cm.
2, Kratšie strany látky zošijeme dokopy tak aby nám vznikol hrubší pás, ako na fotke. Ten bude tvoriť efekt stredového zapínania a neskôr naň budeme prišívať gombíky.
3, Túto časť preložíme tak, aby spoj bol v strede prednej strany. Následne z oboch horných okrajov odstrihneme polkruhy cca 5cm od kraja.
4, Na výrobu rukávov budeme potrebovať dva štvorce látky 50cmx50cm. Okraje každého zaendlujeme a samostatne zošijeme. Strana, na ktorej je steh bude vnútorná, takže z tejto strany od vrchného okraja odstrihneme rovnaký polkruh, ako aj na telovej časti.

Ako ušiť - Safari šaty s odhalenými ramenami

5, Všetky vystrihnuté prieramky si zaendlujeme, aby sa nám nepárali. Následne správnymi stranami prišijeme prieramky rukávov k stredovej časti šiat.
6, Keď máme rukávy prišité, na vrchnej strane nám vznikne celistvý lem, ktorý zaendlujeme a zohneme do vnútra tak na šírku 2,5cm (alebo šírku vašej gumy) a zošijeme.
7, -8, Pri šití vynecháme jedno miesto, cez ktoré do vnútra za pomoci spínacieho špendlíka navlečieme gumu.

Ako ušiť - Safari šaty s odhalenými ramenami

9, Konce rukávov, rovnako ako vrchný lem, zahneme do vnútra a zašijeme tak, aby nám vznikol tunel. Do tunela následne za pomoci spínacieho špendlíka navlečieme gumu.
10, Tento krok je už voliteľný. Vrecká však šatám dodajú ležérny šmrnc a aj praktickosť. Z látky si vystrihneme požadovaný tvar vreciek, všetky okraje zaendlujeme a všetky strany okrem jednej prišijeme na boky šiat. Veľmi trendy vzhľad vykúzli aj iba jedno vrecko.
11, Na stredovú časť si prišijeme celým radom gombíky v pravidelných rozostupoch, ktoré budú vytvárať dojem zapínania. Gombíky som taktiež pridala na vrecká.
12, Posledným krokom je z rovnakej, alebo aj inej látky vytvorenie opasku s ostrými cípmi, ktoré pri viazaní vyniknú.

Ako ušiť - Safari šaty s odhalenými ramenami

Lenka Pievarová

E-mail Facebook Instagram