Využi skvelý vernostný program
Vyhľadávanie

Ako ušiť - Šaty na jedno rameno

Čo budeme potrebovať?

- 2 metre bavlnenej látky ľubovoľnej farby
- 4-5 metrov tylu v rovnakej farbe
- zips
- šijacie pomôcky, šijací stroj

Ako ušiť - Šaty na jedno rameno

Ako budeme postupovať?

1. Ako prvé si spravíme jednoduchý strih na vrchnú časť A. Zo základného strihu na top odstrihneme jeden rukáv a golier (na nákrese označené X). Strih prenesieme dvakrát na bavlnenú látku a vystrihneme.
2. Rovnaký postup zopakujeme aj s tylom. Následne všetky okraje zaendlujeme.
3. Odmeriame si koľko cm meria vrchná časť, na ktorú budeme prišívať volán. Tento rozmer nám udáva dĺžku volána,ktorý bude široký 15cm. Vystrihneme ho z bavlnenej látky a spodnú časť zaendlujeme. Z tylu si vystrihneme pás dlhý 4 metre so šírkou 16,5 cm. Tento tyl si nariasime pomocou ihly, pripevníme na bavlnený podklad a bočné okraje zošijeme dokopy.
4. Volán pripevníme na diel A a prišijeme.

Ako ušiť - Šaty na jedno rameno

5. Časť C nám posluži, ako vrchný lem volánu. Obdĺžník látky bude rovnako dlhý ako volán, no široký len 3 centimetre. Okraje zažehlíme dovnútra, pripevníme špendlíkmi a našijeme.
6. Na bočnu stranu pod pazuchou našijeme zips a týmto krokom máme zložitejšiu časť šiat dokončenú a je čas sa presunúť na sukňu.
7. Opäť si z bavlnenej látky vystrihneme obdĺžník (D) jeho dĺžka bude rovnaká ako obvod vašeho pásu +20cm na prekrytie. Dĺžka sukne je volitelná a už je len na vás, či šaty budu krátke, alebo dlhé.  Spodný okraj zaendlujeme.
Tak ako aj na volán aj na sukňu si vystrihneme z tylu vrchnu časť, ktorú nariasime pomocou ihly. Pripevníme na sukňu a prišijeme.
8. Vrchnú a spodnú časť pripevníme správnymi stranami k sebe zošijeme k sebe. 

Ako ušiť - Šaty na jedno rameno


Ako ušiť - Šaty na jedno rameno

Ako ušiť - Šaty na jedno rameno

Lenka Pievarová


 

E-mail Facebook Instagram