Využi skvelý vernostný program
Vyhľadávanie

Ako ušiť - Šaty s golierom

Čo budeme potrebovať?:
- 2,5 metra ľubovoľnej bavlnenej látky
- gombíky, tenkú gumičku
- pružnú niť
- šijacie pomôcky, šijací stroj

Ako budeme postupovať?:
1. Ako prvé si vystrihneme 2 metre široký obdĺžnik látky, ktorý nám bude tvoriť spodnú časť šiat. Jeho dĺžka závisí od toho, aké dlhé šaty chcete mať. V mojom prípade som zvolila dĺžku po kolená takže cca 75 cm.
2. Z rovnakej látky si vystrihneme vrchnú časť šiat, nezabudneme na zadnej strane spraviť takýto rázporok, ktorý nám bude slúžiť na zapínanie goliera. Vrchná časť šiat je šitá podľa strihu na raglánový pulóver.
3. Všetky vonkajšie okraje šiat začistíme.
4. Sukňu šijacím strojom jemne nariasime, tak aby sa nám zmenšil jej obvod na obvod spodného okraju vršku šiat. Zašpendlíme správnymi stranami dokopy a začistíme overlockom.

Ako ušiť - Šaty s golierom

5. Z rovnakej látky si vystrihneme pás látky s obvodom nášho krku +7cm. Rozžehlíme ho tak, ako keď ideme robiť pás na sukňu.
6. Golier precízne upevníme na prednú aj zadnú časť šiat a obšijeme
7. Do šijacieho stroja si prevlečieme do spodnej cievky pružnú niť a v strede, kde sú šaty prestrihnuté ich takto nariasime minimálne v piatich radoch.  Pokiaľ máte rady voľné strihy šiat tak tento krok môžete kľudne preskočiť.
8. Posledným krokom, ktorý nám ostáva je na golier našiť zapínanie. Gombíkov môžeme zvoliť kľudne aj dva rady, aby boli šaty sedeli pre viac typov postáv.

Ako ušiť - Šaty s golierom

Ako ušiť - Šaty s golierom

Lenka Pievarová

 

E-mail Facebook Instagram