Využi skvelý vernostný program
Vyhľadávanie

Ako ušiť - Šaty s viazaním za krkom

Čo budeme potrebovať na výrobu?

- 1 meter saténu ľubovoľnej farby
- šijacie pomôcky + šijací stroj

Ako budeme postupovať?

1. Strih šiat si vytvoríme jednoduchým predlžením o číslo väčšieho strihu na tričko, ako nosíme. Stačí nám stredová časť strihu bez rukávov. Prieramky začistíme a vrhneme sa na úpravu vrchnej časti. Táto časť musí obsahovať tunel na prevlečenie šnúrok, ten si na prednej časti šiat vytvoríme uplne jednoducho, zahnutím do vnútra.
2. Zadnú časť však musíme v strede rozstrihnúť tak na 4-5 centimetrov a až tak látku začistiť a časti, ktoré nezasahujú do „Véčka“, znova zahnúť dovnútra, aby nám vznikol tunel ako na prednej strane.
3. Všetky okraje zahneme dvakrát dovnútra poprípade inak zaendlujeme a tým predídeme prípadnému páraniu.
4. Bočné strany šiat od prieramkov nižšie zošijeme správnymi stranami k sebe. Keď ich máme zošité, stehy rozžehlíme a rovno vyžehlíme aj prípadne pokrčenú látku šiat.
5. Za pomoci spínacieho špendlíka si do vrchného tunela navlečieme šnúrku. Buď si ju vyrobíme z rovnakého saténu alebo je možné použiť aj obyčajnú stužku v ladiacej farbe. S navliekaním začíname z jednej strany „véčka“ do prednej časti a skončíme zase na druhej strane prestrihnutia na zadnej strane. Dbáme na to, aby bola stužka dostatočne dlhá na zaviazanie.
6. Posledným krokom bude výroba opasku. Vystrihneme si látku dlhú 140x10cm. Tú po celej dlžke zahneme do vnútra a obšijeme po celom obvode. 

Ako ušiť - Šaty s viazaním za krkom

Ako ušiť - Šaty s viazaním za krkom

Lenka Pievarová

E-mail Facebook Instagram