Využi skvelý vernostný program
Vyhľadávanie

Ako ušiť - Slamenú kabelku

Na výrobu takejto kabelky budeme potrebovať:

- klbko jutového špagátu
- bavlnenú látku
- taviacu pištoľ
- šijacie pomôcky
- kúsok koženky
- komponenty na zapínanie

Ako budeme postupovať?

1. Ako prvé na rad prichádza tá najzdĺhavejšia časť a to pletenie zo špagátu. Špagát si nastriháme najlepšie na 1.5m pásy (dlhšie sa už motajú) a vždy z troch kusov upletieme klasický vrkoč. Na výrobu kabelky budeme potrebovať takto spracovať jedno klbko jutového špagátu.
Pripravíme si bavlnenú látku, na ktorú začneme pomocou tavnej pištole priliepať špagát. Pokiaľ nevlastníte tavnú pištoľ tak špagát môžete taktiež o látku prišívať.
2. Zo špagátu si vytvoríme dva rovnako veľké kruhy. V mojom prípade sú veľké tak na rozpätie dlane.
3.-4. Odmeriame si cca ¾  obvodu jedného kruhu a podľa tejto dĺžky si vytvoríme dno kabelky. Rovnakým spôsobom budeme pripevňovať špagátové vrkoče na látku na šírku 6-7 cm.

Ako ušiť - Slamenú kabelku

5.-6. Dno kabelky pripevníme špendlíkmi najskôr na jednu stranu a silnejšou bavlnkou prišijeme. Rovnaký postup zopakujeme aj pri druhej strane. Tento lem môžeme buď nechať takýto alebo ešte naň jemnou niťou prišiť jeden vrkôčik po celom obvode.
7. Na zapínanie využijeme zvyšky vrkôčikov, ktoré zošijeme dokopy aby nám vznikla časť podobná pracke s uzlíkom na konci na ktorý prišijeme magnetické cvoky.
8. Na vrchné strany dna prišijeme koženku v ladiacej farbe, ktorá nám bude slúžiť na uchytenie pásu kabelky. Na ten využijeme jeden alebo dva vrkoče, na ktorých konce uviažeme háčiky na zapínanie.

Ako ušiť - Slamenú kabelku

Ako ušiť - Slamenú kabelku

Lenka Pievarová


 

E-mail Facebook Instagram