Využi skvelý vernostný program
Vyhľadávanie

Ako ušiť - Top s balónovými rukávmi

Čo budeme potrebovať na výrobu?

- bavlnenú alebo ľanovú látku (1.5x 0.5cm)
- gumu
- šijacie pomôcky, šijací stroj
* farbu na textil na dozdobenie

Ako ušiť - Top s balónovými rukávmi

Ako budeme postupovať?

1. Z látky si vystrihneme dva pásy široké 50 cm a dlhé 65-70 cm. Ich spodné okraje zaoblíme, čím vytvoríme krátke nespojené miesta, ktoré budú vytvárať dojem rozparkov.
2. Obe látky po celom obvode začistíme obšitím.
3. Bočné strany látky zošijeme správnymi stranami k sebe a začistené okraje látky prežehlíme. Vrchný lem zahneme po celom obvode do vnútra a prešijeme.
4. Nezabudneme vynechať približne 1 centimeter, cez ktorý za pomoci spínacieho špendlíka navlečieme gumu. Gumu na konci spojíme zošitím.

Ako ušiť - Top s balónovými rukávmi

5. Podobným spôsobom budeme vyrábať aj samotné rukávy. Opäť si vystrihneme dva štvorce s veľkosťou 50x50cm, každý na jeden rukáv. Ich okraje začistíme obšitím.
6. Pokiaľ máte vzorovanú látku, alebo chcete mať blúzku jednofarebnú, tento krok môžete preskočiť. Ja som sa však rozhodla, že spodný okraj rukávov dostane trocha ľudového motívu a tak som ho za pomoci červenej farby na textil a štetca na látke vytvorila. Všetko som to zažehlila žehličkou, ktorou som následne vyžehlila aj zvyšnú časť látky.
7. Odmeriame si obvod predlaktia a podľa neho si odstrihneme gumičku, tu natiahnutú našijeme približne 13 centimetrov od spodného lemu. Natiahnutím gumičky na látke zaručíme jemné, rovnomerné riasenie. Rukáv z bočnej strany zošijeme správnymi stranami k sebe.
8. Vrchný lem zahneme do vnútra a vyrobíme si opať tunel na navlečenie gumičky. Tento postup zopakujeme aj pri druhom rukáve.
9. Keď máme hotové oba rukávy, tak ich prišijeme na boky blúzky. Dávame si však pozor na to, aby na jednej strane nebola látka nariasená viac, než na tej druhej.
10. Posledným krokom bude výroba opasku, vystrihneme si látku dlhu 140x10cm. Tú po celej dlžke zahneme do vnútra, konce vytvarujeme do špičky a obšijeme. Na konce si ešte rovnakým spôsobom môžete pridať aplikácie na oživenie.

Ako ušiť - Top s balónovými rukávmi

Ako ušiť - Top s balónovými rukávmi

Lenka Pievarová

 

E-mail Facebook Instagram