Využi skvelý vernostný program
Vyhľadávanie

Ako ušiť - Tulipány

Na výrobu látkových tulipánov budeme potrebovať:

- zelenú a ľubovoľné farby látok
- drôt, lepidlo na látku, duté vlákno
- šijacie pomôcky, šijací stroj/ ihla+  niť

Ako budeme postupovať?

1.-2. Na tvrdý papier si pripravíme maketu na hlavičky tulipánov a aj lístky. Ide o jednoduchý tvar špicatej slzičky so zrezanou spodnou hranou. Listy by mali byť omnoho viac podlhovastejšie než tvar hlavičky. Takto vyrobené makety prekreslíme na preloženú látku a vystrihneme.
3. Pustíme sa do výroby tulipánových hlavičiek, ktoré po obvode prešijeme a na spodnej časti necháme otvor.
4. Týmto otvorom prevrátime hlavičku na lícnu stranu a vyplníme dutým vláknom. Pre ľahšie vypĺňanie si môžeme pomôcť špajdľou alebo ceruzkou. Takýmto postupom si vyrobíme požadované množstvo tulipánových kvietkov.

Ako ušiť - Tulipány

5. Keď už máme kvietky hotové, chýba nám vyrobiť si ich zelený zvyšok. Lístky si preložíme k sebe naruby a po obvode zošijeme.
6. Lístky tulipánov nebudeme vypľňať, ale obrátime a prežehlíme žehličkou aby dostali ten správny tvar.
7. Z rovnakej látky si nastriháme pásiky široké 2,5 centimetra. Ich dĺžka závisí od toho, aké dlhé chceme stonky. Každý pásik po dĺžke prehneme na polovicu, zošijeme a obrátime na správnu stranu.
8. Ako výstuž do stoniek môžeme použiť aj špajdle, no pokiaľ chceme reálnejší vzhľad kvietkov, tak si nastriháme drôt, ktorý navlečieme do látkových stoniek. Vďaka drôtu sa nám budú dať stonky tvarovať do rôznych strán.

Ako ušiť - Tulipány

9. Pomocou lepidla na látku prilepíme lístky okolo látkovej stonky.
10. Do ihly si navlečieme vhodnú niť, ktorou zúžime dolný otvor na hlavičke, ktorá je už nasunutá na stonke a zvyšnou niťou koniec obmotáme. Na zafixovanie nite môžeme použiť rovnaké lepidlo, ktoré sme použili na prilepenie listou.
Už stačí iba tulipány vložiť do vázy, doladiť detaily a vítať s nimi sviatky jari.

Ako ušiť - Tulipány

Lenka Pievarová

 

E-mail Facebook Instagram