Využi skvelý vernostný program
Vyhľadávanie

Ako ušiť - Zavinovacia blúzka

Čo budeme potrebovať?:
-1 meter ľubovoľnej bavlnenej látky + kontrastnú látku,  ktorá bude ladiť
- šijacie pomôcky, šijací stroj

Ako budeme postupovať?:
1. Ako prvé si prenesieme strih do skutočnej veľkosti na strihový papier a oba diely strihu vystrihneme.
2. Strih si pripevníme na látku, obkreslíme a vystrihneme. Dva predné diely, ktoré sa budú navzájom prekrývať a jeden celistvý zadný diel.
3. Okraje každého strihu zaendlujeme a začistíme do požadovaného stavu. Jeden predný diel zošijeme na strane so zadným po celom obvode.
4. Druhý diel našijeme tak aby nám približne 3 cm od spodného okraja vznikla na strane vynechaná dierka veľkosti opasku, ktorým budeme zavinovať.
 
Ako ušiť - Zavinovacia blúzka

5. Keď už spomíname ten opasok, jeho výroba bude veľmi jednoduchá. Z látky v kontrastnom vzore si vystrihneme dva obdĺžniky. Jeden kratší (45 cm) a druhý dlhší (100cm).  Látku prehneme na polovicu, vnútorne okraje zažehlíme do vnútornej strany a následne prešijeme. Oba konce môžeme ukončiť do špicatého tvaru.
6. Oba opasky budeme našívať na okraje cípov blúzky. Dlhší opasok našijeme na cíp, ktorý je protichodný dierke na boku blúzky. Cez ňu budeme tento opasok prevliekať. Na druhý predný diel našijeme rovnakým spôsobom kratší opasok.
7. Z rovnakej látky ako opasok si vyrobíme aj peplum sukničku. Z látky si vystrihneme 20 cm široký pás, ktorý bude mat o 60 cm viac ako spodný okraj vašej blúzky. Látku po celom obvode začistíme.
8. Pás látky rovnomerne rozmiestnime po celom spodnom okraji a vytvoríme na ňom sklady, ktoré zašpendlíme a prešijeme. Týmto spôsobom nám vznikla na blúzke pekne nadýchaná suknička.

Ako ušiť - Zavinovacia blúzka

Ako ušiť - Zavinovacia blúzka
Ako ušiť - Zavinovacia blúzka

Lenka Pievarová

 

E-mail Facebook Instagram