Využi skvelý vernostný program
Vyhľadávanie

Ako ušiť - Crop Top na šnúrky

Čo budeme potrebovať?

- 1m úpletu ľubovoľnej farby
- šijacie pomôcky, šijací stroj
- iné komponenty na dozdobenie

Ako budeme postupovať?

1. Pripravíme si buď klasický strih na top a odstrihneme z neho vrchnú časť na rukáv, alebo si na papier prekreslíme polovicu tielka. Takto vyrobenú maketu si priložíme na látku a vystrihneme 4 kusy.
2. Je len na vás, či tento krok preskočíte alebo nie. Ja som sa však rozhodla na látku vytvoriť vlastný dizajn pomocou farby na textil a na ľahšiu manipuláciu som látku natiahla na kruh na vyšívanie. Pokiaľ však nemáte dostatočne veľa trpezlivosti na maľovanie vlastného vzoru, stačí si len vybrať zo širokej ponuky potlačí na našom eshope.
3.-4. Z rovnakej látky si vytvoríme šnúrky na ramienka a neskôr aj na  zaťahovanie v prednej časti. Predne diely spojíme správnymi stranami k sebe už aj s vloženými ramienkami a po bokoch zošijeme. Spodnú časť nechávame nezošitú.

Ako ušiť - Crop Top na šnúrky

5. Keď máme zošité oba predné diely, tak ich cez spodnú stranu obrátime a následne ju zošijeme.
6. Vnútornú stranu oboch častí zahneme na 2 cm a prešijeme. Takto vytvoríme tunel na navlečenie šnúrky.
7. Keď už máme tunel spravený na oboch stranách. Obe časti priložíme správnymi stranami k sebe a tesne popri kraji oboch tunelov zošijeme.
8. V tomto kroku navlečieme šnúrku zo spodnej časti jedného tunela cez vrchnú toho druhého tak aby oba konce boli na spodnej strane topu.
9.Na rad prichádza výroba zadnej časti, ktorá bude podstatne jednoduchšia. Podľa polovice obvodu pásu si nameriame dĺžku látky a jej šírka závisí od bočnej strany topu. Takéto obdĺžniky si vystrihneme dva, po bokoch ich zošijeme vložíme ramienka a spodnú časť necháme opäť otvorenú na otočenie a až potom ju olemujeme.
10. Jedine, čo nám ostáva je zošiť top po oboch bočných stranách. Vďaka šnúrkam v prednej časti si budete môcť korigovať hĺbku výstrihu ale aj dĺžku topu. 

Ako ušiť - Crop Top na šnúrky

Ako ušiť - Crop Top na šnúrky

Lenka Pievarová

 

E-mail Facebook Instagram