Využi skvelý vernostný program
Vyhľadávanie

Ako ušiť - Zavinovaciu midi sukňu

Čo budeme potrebovať?:

-1,5 metra elastického úpletu alebo kostýmovky ľubovoľnej farby
- šijací stroj a šijacie potreby

Ako budeme postupovať?:

1. Ako prvé si z nami vybranej látky vystrihneme obdĺžnik s rozmerom 150cmx70cm. Dĺžku sukne si môžete navoliť podľa vlastných preferencií a svojej výšky.
2. Bočné a spodný okraj si začistíme overlockom alebo zapošitím okrajov do vnútra látky.
3. Aby sukňa sedela nie len na páse ale aj na bokoch je potrebné jej ušiť odševky. Tie si nameriame protichodne každých 15cm. Odševky si  na vrchnej časti sukne zakreslíme, zašpendlíme a nakoniec zašijeme.
4. Na rad prichádza pripraviť nám opasok, ktorý nám tvorí gro sukne. Z ľubovoľnej farby látky si vystrihneme pás široký 15cmx200cm, ktorý rozžehlíme vonkajšími okrajmi do vnútra a zašpendlíme.
5. Takto prichystaný pás pripevníme o vrchný okraj sukne, tak aby nám na kratšej strane prevyšoval pás na zaviazanie minimálne 20 centimetrov. Na druhom konci sukne si necháme tento pás prevyšovať viac. Vďaka tomuto pásu dosiahneme zavinovací strih.
6. Na šijacom stroji si vymeníme pätku na výrobu dierok. Od okraja, na ktorom je kratší koniec pása si nameriame cca 40cm a na toto miesto si vyšijeme dierku.  Dierka slúži ako jednoduchý spôsob zapínania, teda v tomto prípade zaväzovania sukne. Stačí cez ňu prevliecť dlhší koniec, ovinúť okolo svojho pása a zaviazať s kratším koncom.
TIP: Nebojte sa zapojiť fantáziu, takáto sukňa sa dá nosiť aj ako blúzka na jedno rameno, alebo dokonca mini šaty s opaskom. Kreativite sa medze nekladú.

Ako ušiť - Zavinovaciu midi sukňu

Ako ušiť - Zavinovaciu midi sukňu

Lenka Pievarová

 

E-mail Facebook Instagram